fredag, januari 01, 2010

Ett nytt år med bloggen och LCHF

Gjorde fisksoppa igår, med grädde, lax, pangaius, räkor, kräftor , saffran och vin. Grymt gott. Fuskar med moroten och skivar med potatisskalaren så ser det mera ut, tar kanske litet tid.

Istället för buljongtärning gör jag laxen i större stycken med skinnet på och kokar försiktigt 35 minuter cirka. Provade cayenne, dillfrön, persillade och dragon i, bästa soppan på länge. Men får ju dra på mer för att komma upp i smak utan buljong. Dottern älskade den! Använde även riktigt, oraffinerat salt plus flingsalt samt nymalen blandpeppar.

Bra med aioli till så man kommer upp i fett, plus att vitlök alltid är bra.

Sambon kom på att vi borde göra en ny receptpärm, med LCHF-matlagning. Blir litet mycket bea och kött-träskigt annars, med risk att man ledsnar på konceptet.

In lard we still trust.

Men platån är där den är, 135 kilo i 6 veckor nu. Min våg stod fel i nya badrummet.

1 kommentar:

  1. Gammalt inlägg iofs, men jag måste ändå tipsa dig; om du fräser räkskalen i smör och kryddor så får du mer och bättre smak än av alla buljongtärningar i världen.

    SvaraRadera