söndag, februari 28, 2010

Lard och lard - tro på och använd dig av vad som skrivs här på egen risk.

Fler som har litet svårt med aptiten på dagarna? Jag kan äta frukosten, men klockan 1130 sisådär har jag inte blivit hungrig igen. Eller vadå hungrig, men matsugen. Den smällen kommer vid 14.30-rycket, ganska opraktiskt för det är ju bara ett par timmar över till middagen.
Idag, hur som helst, blev det ett gäng fläsksvålar med smör på. Har inte hittat osaltat smör i 500 g i livsmedelsaffärerna här; 250 g-paketen är för dyra och 1 kg för stort om det inte vankas storhelg, som till exempel i julas. Då gick det åt.

Förresten:
LCHF-KOST KAN GE ALLVARLIGA BIVERKNINGAR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Säger Sveriges dietistförbund. Deras egna kostråd tas inte upp. Man kan läsa sig till att LCHF dessutom kan förvärra fetma (!). Det är tydligt att vanligt sunt förnuft inte är särskilt utbrett.

Intressant att de tar en (läs:1 st) normalviktigs utsagor om LCHF i hopp om att förlora vikt som intäkt att man kan utveckla ätstörningar.

Jag citerar ur en fallbeskrivning:
"... mat blev väldigt ångestladdat för henne då så mycket i LCHF-kosten var "förbjudet". " Det är rätt troligt att störd kroppuppfattning redan innan fanns om personen är över 155 cm på sin uppgivna vikt om 57 kg. Och då försöker gå ned i vikt med LCHF.

Eller är det de där hemliga LCHF-dödspatrullerna jag hört ryktas om som rycker ut när man försöker sätta i sig en semla eller så?

Framför allt folk med ena foten redan i graven och som googlar sig fram här i tillvaron är särskilt utsatta:

"58-årig man med levercirros. Patienten uppgav att han inte hade kunskap om att en kost med hög andel fett och protein kunde ge så allvarliga biverkningar. Enligt patienten fanns inga uppgifter på bloggforum eller hemsidor att denna kost är olämplig vid till exempel lever- eller njursvikt. " Nu vet han det i alla fall och alla andra som tror LCHF är en quick-fix för allt som felas i livet.

Läs resten av eländet på:


Men, har man inget får man söka efter saker som passar in på vad du vill säga. Det stämmer på så många områden. En bättre rubrik hade varit:

Allt KAN de allvarliga biverkningar

För det kan det.

Men:

In lard I shall trust.

Förresten, för allt ert kött:


Litet länkar:Och så en liten bild:


3 kommentarer:

  1. Ja det varju tur att dödspatrullerna höll vilodag när jag åt prinsessbakelse idag ;)

    Börjar de få kalla fötter livsmedelsindustrin eftersom de grper halmstrån?

    SvaraRadera
  2. Måste tillägga att mina biverkningar att celluliterna försvann kan jag leva med...

    SvaraRadera