tisdag, augusti 25, 2009

Vilken soppa ...

Soppa för två hungriga och en lunch.

35 minuter

Spisen

Ingredienser: lax, pangasius, kolja och räkor. 1 dl matlagningsvin, 1 dl riktigt vin, 4 dl vispgrädde, flingsalt och nymalen peppar.

Inget fusk, bara njutning. Låt laxen koka med en bra stund innan för att slippa buljongtärning. Försök använda minst en KRAV-märkt fiskingrediens och bara en portionsbit odlad lax, för det räcker.

Börja med att skiva en morot med potatisskalare (nånting måste man ju ha den till numera) på tvären och skiva en halv purjolök fint, fräs i mycket smör och låt sedan puttra i grädden och matlagningsvinet i ca 7-8 minuter. Laxen först, låt skinnet vara på, förresten och puttra 10 minuter. Sedan resten av fisken 10-15 minuter till på halva värmen och räkorna 3 minuter innan det är helt klart. Gör rejäla munsbitar av fisken inget dutt.

Ha färsk cayennepepper att toppa med och aioli på KRAV-majonnäs eller hemlagad och färsk vitlök med havssalt i. Då slipper du salta soppan så.

Jag hade en skiva Finn Crisp vid sidan till första tallriken, den kunde jag haft och mistat.

Natti natti, sov så gott.

1 kommentar:

  1. Absolut lika god utan potatis och fiskbuljong.
    Faktiskt t om godare =)

    SvaraRadera