tisdag, december 22, 2009

LCHF och jag, fem månader senare

Ju mer jag förlorat i vikt, ju tydligare blir det var jag inte gått ned. Dagens LCHF-problem liksom.

Nu är min praktik slut, bara en sista dag i januari kvar. Att LCHF sänker tankekapaciteten genom att beröva hjärnan obegränsad tillgång på glukos stämde hur som helst inte riktigt i mitt fall.

Hälsoförändringar efter 5 månader:

Sover bättre, men verkar inte ha samma sömnbehov längre. Skönt att sova men är utvilad när jag vaknar en timme tidigare.

Blodtryckskänningar, till och från, vet inte vad som skulle hjälpa. Mer salt är inte gott bara.

Vadkramper - ät gröna grönsaker och ta magnesiumpiller. Ska till hälsokost i mellandagarna, jag berättar om det hjälper här.

Ingen hunger.

Otroligt mycket lättare att röra på mig. 29 kilo gjorde ju sitt till liksom. EDIT: 32 kilo var det visst ...

Skorna knyter sig själva, trappor funderar jag inte alls över

BMI 35,4, jag "lider" fortfarande av fetma och det hade jag nog trott på en gång i tiden. Om det inte vore för att jag släpar på 90+ kilo muskler

Lugnare humör - kan bero på annat visserligen

50 cm mindre mått över kroppen, jag har *fått* en midja och från 144 cm till 128 cm. Ingen sylfid direkt, men jag kommer alltid vara XXL eller storlek 56-58.

Nu när jag gått ned i vikt påtagligt, för första gången sedan jag gjorde min galloperation ser jag vilket bråck jag måste ha på övre delen av magen. Sticker ut över nedre delen, ser rätt skumt ut, måste söka för det.

In lard we trust.

1 kommentar:

  1. Jösses så duktig du är! Själv började jag och slutade och är nu precis lika tjock som innan! Men nya friska tag nästa år...........

    SvaraRadera