onsdag, maj 05, 2010

Ju mer saker och ting ändras ...

ju mer förblir de desamma. Statens beredning för medicinsk utvärdering rapporterade idag en sammanställning av forskning kring kostrekommendationer för diabetiker typ-2.

Minskat stöd för högkolhydratskost (yay!) men extremt lågt kh sker på egen risk. Men där man tidigare kan ha tolkats ha varit emot är man nu i varje fall aningens för, i den akademiska världen får detta ju milt sagt betecknas som en perspektivförskjutning. Läs mer på:

http://www.sbu.se/sv/Om-SBU/Nyheter/Mat-vid-diabetes/

Själv har det varit och är mycket med en massa andra saker som uppsatsskrivande och tentamen, ont om uppdateringar här. Men på det personliga planet kan jag säga att träning och löpning går allt bättre, även om inte vikten märkbart har rubbats tror jag att det är på rätt väg.

Kör allt som oftast frukost med antingen bara bacon och äggröra, bacon och korv och en dag av sex ungefär grädde i äggröran. Testar dels hungern och dels försöker jag skära ned på mejeriprodukter se om det har någon inverkan. Det har det inte haft måste jag tyvärr berätta, men skam den som ger sig.

Man blir hungrigare fram på dagen utan grädde och ost till frukosten. Har köpt in litet bra proteinpulver, ska köra lite tillskott på det nu. Gymgrossisten har fri frakt läste jag någonstans och studenter som jag själv har 10%, så slå till nu om du vill få bra pris.

Hälsokostkedjan Life erbjuder även någon form av hälsokoll läste jag, ska nog masa mig dit när jag kan den här veckan, ska bli intressant att få veta något om hu de tycker man ska må och se ut.

ILWT.

Alltid.

2 kommentarer:

 1. Hur använder du dig av proteinpulvert? Gör du en god drink av det eller? Har hört att man kan göra det men aldrig provat på, skulle kunna vara en bra lunch tror jag..... när man inte hinner med riktigt eller orkar laga till sig själv.

  SvaraRadera
 2. Jag festar loss med pulvret utblandat i 2 dl kranvatten =)

  Nej men allvarligt; ibland blandar jag ut med 1 dl Cocio och 1 dl av Myras mjölk, det smakar gott efter ett hårt träningspass. Kh är ju försumbart i sammanhanget.

  Det kan vara en idé att prova som mellanmål för dig, men pass på vad du har i tillsammans och ingredienserna i pulvret.

  Kram och ha det gott, hälsa familjen!
  pP

  SvaraRadera