lördag, september 05, 2009

Varför är (var) bröd så viktigt?

Nu har jag provat på två olika sorters matföreteelser, nämligen kräftskiva och fajitaskväll utan bröd i någon form.

Aptrist är ett adjektiv jag kommer att tänka på, en annan sak är hur många saker är "goda" uteslutande på grund av att tillbehören är kolhydratstinna? Kräftor utan rostat bröd blev ju liksom ... Jaha? Att man kan äta snarast hur mycket kräftor, majo och västerbotten man vill, hjälpte inte. Snyft. Näe, men det var konstigt. Får rapportera nästa år igen.

En redig fajitasrulle utan rulle? Stekt marinerat kött med massa coola såser. Gott - ja - men har inte mycket med fajitas att göra. Är snarare en helt ny rätt.

Grym salsasås:
1 burk hela skalade tomater ekologiska
Cayennepeppar
Chilipulver
Paprikapulver
Vitlökspulver
Salt
Socker - typ 1 krm
½ dl koncentrerad tomatpure
1 stor lök, finhackad
En nypa koriander
2 msk Harissa

Klipp sönder tomaterna halvnoga och blanda allt, tycker du en stor lök låter mycket så kör ändå du blir inte besviken.

Inga E, men kolla harissan. Blandas gärna en dag i förväg. Sockret är en försumbar mängd som Airam skriver ibland =)

Peace.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar